Megoldások

Esővíz gyűjtés-és esővíz tisztítás

Kereskedelmi – és ipari esővíz gyűjtő, és tisztító rendszerek

Az ipari nagyméretű csapadékvíz-gyűjtőrendszerek nagy gazdasági- és környezeti előnyökkel járnak, hiszen segítik a csapadékvíz lefolyását, és képesek nagymértékben hatékonyabbá tenni egy adott épület vízfelhasználását. Egy ilyen projekt lebonyolítása közben óriási figyelmet igényelnek a hidraulikai koncepciók, a megfelelő- és körültekintő rendszertervezés, a szakképzett telepítés, és a megfelelően kiválasztott- és méretezett rendszerelemek is.

Mi az mfactory-nál épületgépészeti tervezési, kivitelezési és karbantartási szolgáltatásokat nyújt minden méretű kereskedelmi -és ipari létesítmény számára, így tudjuk, hogy milyen nagy szerepük van a környezettudatos, energiatudatos, vízkímélő technikáknak, technológiáknak.

Emiatt az esővíz összegyűjtése, szelektálása, tisztítása, majd újbóli felhasználása praktikus, és jelentős ökológiai- és gazdasági előnyökkel jár.
  Az esővíz gyűjtésének előnyei:
 • Csökkenti a vízfogyasztást
 • Csökkenti a költségeket
 • Megőrzi a talajvízkészleteket
 • A víz és a szennyvíz emelkedő költségeinek ellensúlyozása
 • Enyhíti a csatornahálózatok megterhelését, mert az eső megmarad későbbi felhasználás céljából.
Az mfactory rendelkezik megoldásokkal, melyek segítségével összegyűjthetjük az épület tetejéről lefolyó esővizet, az épületben keletkező kondenzvizet, csurgalékvizet, szürkevizet, majd nagy méretű föld alá helyezett tartályokban eltároljuk a naponta keletkező mennyiséget. Az esővíz önmagában kondenzátum, tehát tiszta, fontos ellenőriznünk, hogy az összegyűjtése közben milyen szennyeződésekkel keveredhet. Természetesen az esővíz minősége a tárolás közben is változhat, ezért az mfactory saját vízminőség mérő automatikát fejlesztett esővíz tároló alkalmazásaihoz. Tárolás közben minimális villamos munka van csupán, amit a víz forgatására, szűrésére, monitoringozására, valamint sterilizálására fordítunk, azonban a keletkezett pufferelt esővízből a megfelelő esővíz tisztító berendezéssor használatával rövid idő alatt ivóvíz minőséget érhetünk el.
esoviz-gyujtes-tisztitas
Az esővíz tartályok bemeneti előszűrői szűrik a durvább-, és leválasztják az olajos szennyeződéseket, elősegítve az optimális vízfeltételek fenntartását a tartályban. Ezek a szennyeződések általában a gyűjtőhelyek pontjain vannak, mielőtt belépnének a gyűjtő rendszerbe, majd az esővíz tárolóba. Számos vízgyűjtő lehetőséget kínálunk a legtöbb tervezési kihívásnak való megfelelés érdekében.

Esővíz tároló tartály

Az mfactory esővíz tároló tartályok tartalmazzák az gyűjtőpontoktól érkező bemeneteket, amelyek célja a turbulencia minimalizálása a tartályban nagy igénybevétel, azaz esőzések idején. Ez lehetővé teszi a szivattyúk számára, hogy tisztább vizet szivattyúzzanak, hiszen a turbulens áramlások felkeverik a tartályban lévő szuszpendált részecskéket. A tartályaink szenzor csonkokkal, elvételi pontokkal, keringető pontokkal, valamint levegőztető nyílással is rendelkeznek.

Nyomásfokozó szivattyúk

Az mfactory saját forgalmazású szivattyúkkal szerel saját gyártású szivattyú állomásokat. A megfelelő szivattyút, valamint a meghajtást, és a motort mindig a helyszíni igénybevételek, a tervezési feltételek, és a projekt szükségletei alapján választjuk ki. Szabványosított szivattyúcsomagok merülő és elárasztott szívással, valamint szimplex vagy duplex kivitelben kapható konfigurációk. A Triplex és más egyedi szivattyú megoldások külön kérésre rendelkezésre állnak.

Automatikus visszamosatású ipari vízszűrők

Az mfactory saját forgalmazású ipari vízszűrő berendezések széles választékával rendelkezik. Ezeket a szűrőket nem kizárólag esővízszűrésre alkalmazzuk. Főbb alkalmazási tereületeink a kútvíz szűrés, tóvíz szűrés, medence vízszűrés, hűtőtorony vízszűrés. Így berendezéseinkkel esővíz tisztaságú vizeket könnyedén tisztíthatunk. Automatikus visszamosatású szűrőink nyomáskülönbség, azaz elkoszolódás függvényében képesek visszamosni a szűrőelemeket, így kvázi karbantartás mentes üzemet tesznek lehetővé. Szűrőink méretezéséhez szakértő kollégáik segítenek kiválasztani az alkalmazáshoz leginkább megfelelő szűrő típust.

Esővíz minőség ellenőrző állomás

A saját fejlesztésű mfactory esővíz minőség monitoringozó állomásaink minimalizálják a telepítési- és üzemeltetési költségeket, maximalizálják üzemidőt, és csökkentik a folyamatos karbantartást. Leegyszerűsítik az esővíz gyűjtését az összes szűrő, fertőtlenítő, és egyéb szükséges vízkezelő berendezés vezérlésének integrálásával. Saját fejlesztésű PLC vezérléseink rugalmasan alakíthatóak az ügyfél igényeihez, program csomagok széles választékát kínáljuk, de egyedi programot is fejlesztünk, ha Ön együtt működne mérnöki csapatunkkal, egyedi igényeinek és terveinek kidolgozásában.

Víz fertőtlenítő állomások

Az mfactory csapata több éves tapasztalattal rendelkezik az ipari biológiai ivóvízkezelés területén, ezért bejáratott technológiáink vannak a víz tökéletesen steril, és higiénikus fertőtlenítésére vonatkozóan. Az általunk gyártott adagoló állomások, UV sterilizálók, a forgalmazott fertőtlenítő szerek, adalék anyagok biztosítják az esővíz legköltséghatékonyabb biológiai kezelését.

Kiegészítők, komponensek

A működtetett vezérlőszelepektől, szabályzó szelepektől egészen a különböző vízminőség mérő, nyomásmérő perifériákig az mfactory megoldást kínál ezekre a kiegészítőkre is, így házon belül szinte minden szükséges alkatrészt, az általunk forgalmazott komponensekkel, és az ehhez nyújtott megfelelő szakértelemmel, és biztonságos cserealkatrész ellátással tudunk biztosítani.
  Mire használható a tisztított esővíz:
 • Öntözés
 • WC-k öblítése
 • Ruhamosás
 • Autómosás
 • Egyéb tisztítás
 • Medencék feltöltése
 • Ipari gyártástechnológiák vízellátása
 • Ipari hűtőtornyok vízellátása
 • Ipari párásító rendszerek vízellátása
 • Ipari hűtési rendszerek vízellátása
 • Ipari adiabatikus hűtési rendszerek vízellátása
  Érdekességek:
 • Egy átlagos magyarországi KKV évente akár 5000 – 30000 m3 vizet spórolhat meg esővíz gyűjtő- és tisztító technológiáink segítségével. Multinacionális ipari létesítmények esetén ez akár évi több 100000 m3 is lehet.
 • Egy 3000 négyzetméteres tető potenciálisan 825 liter vizet fog betakarítani egy vihar alatt.
 • Átlagosan a naponta felhasznált víz csupán 1-3% -át használjuk emberi fogyasztásra. A másik 97% – ot WC-k, zuhanyzók, mosógépek, mosogatógépek öblítésére, kertek öntözésére, medencék feltöltésére, stb.. ipari létesítmények esetén gyártás technológiákra, hőmérséklet – pára szabályozásra, mosóberendezésekre, egyéb gépészeti rendszerekre használjuk.
 • Globális széndioxid-kibocsátás csökkenés A hálózati vizet óriási energiaigényekkel kezelik, majd nagy távolságokra szivattyúzzák, hogy a végpontokon iható vizet biztosítsanak. A kereskedelmi célú víz több, mint 85% -ának nem kell vízmű által biztosított ivóvíznek lennie, a csapadékvíz újra felhasználása, és kezelése alacsonyabb szén- dioxid-kibocsátással jár.
 • A jogszabályoknak és a környezetvédelmi kezdeményezéseknek való megfelelés Az mfactory esővíz-gyűjtő rendszer lehetővé teszi az ipari- és kereskedelmi épületek vízvédelmére vonatkozó jelenlegi jogszabályoknak, és kezdeményezéseknek való megfelelést:
 • BS 8515: 2009 brit szabvány 1. és 2. rész A BS 8515: 2009 brit szabvány útmutatást ad az esővíz-gyűjtő rendszerek tervezéséhez, telepítéséhez, teszteléséhez és karbantartásához olyan alkalmazásokhoz, mint a mosoda, WC-öblítés és a kert öntözése.
 • A fenntartható otthonok kódexe A Fenntartható Otthonok Kódexe célokat tűz ki az ivóvízfogyasztás csökkentésére a jelenlegi napi 150 liter / fő / 80 liter szintre. A kódkrediteket 1-től 6-ig (6 közül a legjobb) osztott skálán osztják ki.
 • ISO 50001 szabványnak való megfelelés Az mfactory esővíz gyűjtő- és tisztító rendszerek megfelelnek az ISO50001 szabványban foglalt követelményeknek.
 • BREEAM Az épületkutatási létesítmény környezeti értékelési módszerét (BREEAM) a fenntartható épülettervezés standard mércéjeként ismerik el. Ez kiterjed a környezeti és fenntarthatósági kérdésekre, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy igazolják épületeik környezeti adatait a tervezőknek és az ügyfeleknek.
 • Fenntartható vízelvezető rendszerek (SuDS) Környezetvédelmi politika a helyszínekről lefolyó víz mennyiségével és minőségével kapcsolatos kérdéseinek kezelésére. A terhelést csillapító intézkedések, mint pl. esővízgyűjtés, esővíz tisztítás hozzájárulnak a megnövekedett csapadékvíz mennyiségek elvezetésével kapcsolatos potenciális problémák leküzdésére.

Mechanical Factory Kivitelező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Telephely: 3433 Nyékládháza, Ady Endre u. 49/A
Adószám: 27919963-2-05

Tel.: +36 (30) 665-5982
Email: office@mfactory.hu

Oxyma Group

Az M-Factory az Oxyma Group tagja

oxyma-group

oxymagroup.hu