Megoldások

Hűtési energiamegtakarítás

Cégünk, az mfactory személete különösen ügyfél-központú, tehát arra koncentrálunk, hogy partnereink és ügyfeleink részére valóban hasznos és minőségi megoldásokat kínáljunk. Ezek a megoldások rend szerint megújuló és energiatudatos rendszerek tervezésében és kivitelezésében testesülnek meg. Vállaljuk továbbá meglévő klíma- és hűtéstechnikai rendszerek fejlesztését, hatásosságának növelését. A rendszereink hasznot termelnek ügyfeleinknek, így ennek tekintetében a megelégedettség általánosnak mondható.

A klíma- és hűtéstechnikai rendszerek EER illetve SEER tényezőjének növelésére alapvetően 3 módszert alkalmazunk. A 4. módszer a tradicionális termikus párásítók kiváltásával kapcsolatos energiamegtakarítási lehetőség.

1.) Kondenzációs hőmérséklet és nyomás csökkentése a nyári időszakban

A kondenzátor nyomás és hőmérséklet csökkentésével, a kompresszoroknak kevesebb erő kifejtése szükséges ahhoz, hogy a hűtőteljesítményt előállítsák, így az EER tényező növekszik. A megtakarított villamos energiából pedig a beruházás általánosan kevesebb, mint 2 év alatt megtérül. A rendszerrel plusz hűtőteljesítmény is realizálható a nyári időszakban. Cégünk a kondenzátor levegőjének előhűtésére két féle rendszert is alkalmaz: a magasnyomású vízporlasztásos előhűtési vagy párahűtési rendszert és az evaporatív előhűtési rendszert.

2.) A levegő/víz hőcserélő előhűtése a nyári időszakban

Ennek az előhűtési rendszernek a lényege, hogy az elpárologtatóhoz érkező levegőt hűtjük elő, így ezáltal kevesebb energiát igényel a kívánt hűtőteljesítmény elérése. Ezzel együtt a kompresszorra eső terhelés is csökken, és a C.O.P tényező is javul. Ennek a beruházásnak a megtérülése kevesebb, mint 3 év. Ezek a rendszerek általában a levegő/víz hőcserélők előtti szakaszban kerülnek alkalmazásra. A környezeti levegő előhűtése történik ezekkel a rendszerekkel, így a levegő/víz hőcserélő sokkal kisebb munkára kényszerül annak érdekében, hogy a levegő lehűljön. Nem a 35°C-os levegőt kell lehűtenie, hanem az előhűtött 23°C hőmérsékletű eleve hűvösebb levegőt. Két féle előhűtési technikát is alkalmaz cégünk: -magasnyomású párahűtés rendszer -evaporatív előhűtés rendszer

3.) Hűtési teljesítmény igény csökkentése, rásegítés a folyadékhűtő rendszerre

A rendszerek alapvető jellemzője, hogy a hűtőteljesítményt nem kizárólag a folyadékhűtő rendszer állítja elő az épület hűtése érdekében. A hűtendő területre evaporatív gépek használatával hűtött levegőt juttatunk be, így a hűtési hőterhelés csökken. Ezáltal a folyadékhűtők hűtési teljesítményszükséglete szintén csökken, így a folyadékhűtők kompresszorainak kevesebb energiafelvétel szükséges ahhoz, hogy a kisebb hűtőteljesítményt előállítsák. A párahűtés rendszerek rásegítenek a folyadékhűtő rendszerekmunkájára, így ez a két megoldás remek párost alkot. A folyadékhűtők csőkkenő teljesítmény felvétele hasznot termel, így ebben az esetben is megtérül a beruházás. A befektetett összeg általában 3-5 éven belül megtérül.

4.) Termikus párásítók kiváltása professzionális mfactory ipari párásítás rendszerekre

Tudni kell, hogy tradicionális gőzös párásítók használata rendkívül magas üzemeltetési költséggel jár. Ez elsősorban a villamos-energiafogyasztásban mutatkozik meg, ami annak köszönhető, hogy a párásítás ebben az esetben a víz felforralásával jár. Az ebből eredő vízgőzt juttatják be a kívánt helyiségbe, növelve ezzel a belső relatív páratartalmat. Ezzel szemben az mfactory magasnyomású ipari párásító rendszerek üzemeltetéséhez nincs szükség termikus energiabevitelre, ugyanis a párologtatás nem hő hatására következik be, hanem a magas, 80 bar nyomás és a mikronos fúvókáknak köszönhetően. Míg a vízigénye ezen rendszernek közel azonos a hagyományos termikus párásítóhoz viszonyítva, addig a villamosenergia igény ennek töredéke, akár az 1/35 része is lehet a nagynyomású technológia javára. Ez a beruházás rendkívül gyorsan, általában 1 éven belül megtérül.

Mechanical Factory Kivitelező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Telephely: 3433 Nyékládháza, Ady Endre u. 49/A
Adószám: 27919963-2-05

Tel.: +36 (30) 665-5982
Email: office@mfactory.hu

Oxyma Group

Az M-Factory az Oxyma Group tagja

oxyma-group

oxymagroup.hu