Szolgáltatások

Ipari automatizálás

Az első ipari forradalom óta a gyártási folyamatok egyre inkább automatizálódtak. Az 1780-as években jelentek meg az első víz és gőz meghajtású berendezések, mindaddig a termékeket kézzel, egyenként állították elő. Elindult az első ipari forradalom, a gyárakban megindult tömegtermelés.

Az 1870-es években kezdték átvenni a mechanikus meghajtású berendezések szerepét az elektromos gépek, futószalagok melyek lehetővé tették az ipar második forradalmasítását.

Az ipar következő forradalma az automatizálás volt, amelyet az elektronikai és számítógépes technológia tett lehetővé. Az 1970-as évekre 200 évvel az ipari forradalom kezdete után a robotok kezdték átvenni az emberek szerepét a futószalag mellett. Megjelentek az első programozható logikai vezérlők (PLC), melyek lehetővé tették a teljesen automatizált vezérlést, folyamatirányítást.

Napjainkra elérkeztünk a következő lépcsőfokhoz, ami a beszerzési, gyártási és értékesítési folyamatok közötti kommunikáción, adatgyűjtésen és mesterséges intelligencián alapszik. Ezt a technológiai forradalmat ipar 4.0-nak nevezzük.

Ipari automatizálás és technológia fejlesztés

Egy modern jól működő ipari rendszerben legyen szó akár gyártási akár gépészeti területről elengedhetetlen egy mindent összefogó, irányító vezérlő. Rendszereinket ezért PLC- vezérlővel egészítjük ki, mely segít partnereink minden egyedi igényét kielégíteni, bármikor rugalmasan alkalmazkodni az aktuális feladatokhoz. Kapcsolatban állunk a legelterjedtebb vezérlőrendszerek fejlesztőivel (pl.: Omron, Siemens, Allen-Bradley) igy rendszereink a meglévő ökoszisztémákhoz könnyedén tudnak illeszkedni. Az automatizálás maximálisra növelheti rendszerünk hatékonyságát, műszaki felügyeletét és egyszerűen megoldhatjuk rendszerünk naplózását, elősegítjük a karbantartást és minimalizáljuk az üzemen kívüli időszakot. A működő rendszer folyamatos naplózása és térképezése lehetővé teszi a folyamatos fejlesztést, maximalizálást. A különböző komponensekből, szenzorokból, gépekből kinyert adatok segítségével, könnyedén tudunk naplózást végezni. Ezeknek a naplóknak a segítségével rengeteg problémára fényt deríthetünk melyek akár távolról is elérhetőek online felületen.

Hatékonyság – folyamatfejlesztés – költségcsökkentés - profitnövelés

Az automatizált rendszereinkben lévő szenzor és érzékelő, számláló tengereken nem csak a zökkenőmentes üzemeltetés miatt van nagy hangsúly, de az ezek által gyűjtött adatok monitorozásából könnyedén szúrhatjuk ki a szűk keresztmetszeteket. Ezek adatok tudatában az értékteremtő lépéseket maximalizálhatjuk, a szükséges, de nem értékteremtő lépéseket minimalizálhatjuk, a fölösleges folyamati lépéseket pedig teljesen megszüntethetjük. Így a hatékonyságunk a helyzethez mérten egyedileg maximalizálhatjuk. A termelési, üzemeltetési folyamatok valós idejű monitorozása lehetőséget biztosít a határétékek elérése során az azonnali reagálásra, korrekcióra így az automatizált rendszerünknek köszönhetően soha nem látott célértékeket érhetünk el.

Az automatizálás széleskörű alkalmazása

Mára már a PLC vezérlők rendkívül széles termékpalettával rendelkeznek, a kicsi kompakt vezérlőktől a gyártósorokat, robotokat kiszolgáló egységekig. A rengeteg különböző bővítőmoduloknak köszönhetően mindig a számunkra megfelelő komponenseket használva mindig a lehető legjobb ár- érték arányt érhetjük el. Ennek köszönhetően kisebb feladatok elvégzésére is releváns, olcsó, gyorsan megtérülő megoldást tudunk biztosítani.

Távvezérlés

Az automatizálás egyik legnépszerűbb funkciója a távvezérlés. Ennek köszönhetően bármikor és bárhonnan ellenőrizhetjük rendszerünk állapotát, hatékonyságát és naplózását. A felügyelet mellett lehetőségünk nyílik akár folyamatok leállítására, indítására vagy akár megváltoztatására is. Bekövetkezett hiba esetén is azonnal hibaüzenetet kaphatunk, ami segít a probléma gyorsabb kiküszöbölésére és az üzemen kívüli idő minimalizálására. Vezérlésünket akár applikációval fejleszthetjük, amivel egy olyan felhasználóbarát, jövőbemutató rendszert kapunk végeredményül, ami soha nem látott fejlődést eredményezhet cégében

Az ötlettől a kulcsrakész kivitelezésig

Egyedi igényeit a színes mérnöki csapatunk több mint 10 éves tapasztalattal házon belül a lehető leginnovatívabb módon próbálja megoldani minden esetben az ön igényeit szem előtt tartva. Épületgépészeti automatika, energiamenedzsment, monitorozó és felügyeletei rendszerek tervezésétől a gyártáson és kivitelezésen át a karbantartásig, fiatal, motivált, szakemberekből álló csapatunk garantálja az ön teljes és kompromisszum mentes elégedettségét. Saját fejlesztésű PLC vezérléseink rugalmasan alakíthatóak az ügyfél igényeihez, így bármilyen kérésre és problémára igyekszünk tökéletes megoldást kínálni. Az mfactory lehetőséget biztosít OEM szervizes logózásra, programozásra, designolásra, ügyfeleink így magasabb minőségben, nagyobb elismeréssel építhetik rendszereiket, amíg az mfactory teljes mértékben a háttérben marad.

Mechanical Factory Kivitelező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Telephely: 3433 Nyékládháza, Ady Endre u. 49/A
Adószám: 27919963-2-05

Tel.: +36 (30) 665-5982
Email: office@mfactory.hu

Oxyma Group

Az M-Factory az Oxyma Group tagja

oxyma-group

oxymagroup.hu