Szolgáltatások

Ipari applikáció fejlesztés

Applikáció az iparban

Az iparág különböző szekcióban, a gyártás, termelés, a logisztika, az értékesítés területén teljes gondolkodásmód-váltás zajlik. Vagyis a 4. Ipari forradalom teljes gőzerővel formálja át a világunkat. Ha egy cégvezető 5 vagy 10 év múlva is versenyképes, sikeres céget szeretne irányítani, akkor az újdonságokat, trendeket nem csak ismernie kell, hanem az alkalmazásában is muszáj jeleskednie.

Az 1769-es évtől napjainkig a gyártást és termelést illetően túl vagyunk már néhány paradigmaváltáson. Az első ipari forradalom a gőzfejlesztést és a gépiesítést hozta magával, minek köszönhetően az emberi erőt sokszorosították a termelés során. Ezt követően a változást a villamosenergia alkalmazása és a gyáripari gyártás (futószalag) bevezetése hozta meg a 19. században. Itt a hatékony termelés növelése, de az ezzel járó költségek csökkentése volt a cél. Majd megjelentek a számítógépes technológiák, illetve ezek folyamatos fejlesztése hozta meg a nagy áttörést. Minden olyan folyamat, ahol emberi beavatkozás szükséges volt, egyszeriben modellezhetővé és automatizálhatóvá vált. Napjainkban pedig az ipari applikációk alkalmazásával változás zajlik a termelés, logisztika, marketing és értékesítés területén.

Smart factory

"Ami eddig működött az nem visz tovább. "- ahogy Marshall Goldsmith fogalmazott. Az iparnak egy újabb lépésre van szüksége, egy újabb fejlődési szakaszra. Ebben pedig elengedhetetlen a digitalizáció, a virtuális termelés és a hálózatépítés fogalma. A munkaerőhiány miatt a cégek fokozott érdeklődést mutatnak az automatizálható folyamatok iránt, amit könnyebben ellenőrizhetnek és hatékonyabbak is. A fő hangsúlyt az interaktív figyelő, értékelő és beavatkozórendszerek kapják. Ezekre a kihívásokra ad megoldást egy- egy ipari alkalmazás.

Egy megfelelő mobil eszközön futtatott applikáció lehetővé teszi a felhasználónak, hogy helytől és időtől függetlenül hozzáférjen teljes központi adminisztrációs adatokhoz, esetleg változtasson vagy kontrollt gyakoroljon eszközök, gépek, vagy akár folyamatok felett a kiépített hálózatok segítségével. Az ipari applikációk különböző célokkal alkalmazhatóak.

Vizualizáció – manipuláció

Az első a vizualizáció. Vagyis az alkalmazás az eszközök állapotát teszi elérhetővé. Egy alkalmazáson belül akár több digitalizált gép állapotát, készültségét, és az aktuálisan felhasznált kellékanyag szintjét is nyomonkövethetjük. Így a műszakvezető bárhonnan képes felügyelni a munkafolyamatokat. Az irányítás területén is előszeretettel használják az alkalmazásokat. Hiszen a vizualizációt legtöbbször manipuláció követi. Egy adott gép vagy eszköz feladatát elindíthatjuk, megállíthatjuk, vagy akár módosíthatjuk is helytől és időtől függetlenül.

Az ipari mobil alkalmazások lehetőséget adnak gyártósorok, gépek vezérlésére, kitűnően használhatók a logisztika területén. Ugyanakkor a helyszín munkavégzésnél, esetlegesen szerelés alkalmával is nagyon hasznosak lehetnek. Az alkalmazáson belül rendelkezésre állnak a gép paraméterei, sorszámok, mérők, feszültségváltók, áramváltók, plombák adatai. Esetlegesen a korábbi szerelések ideje, adatai. Igy megkönnyítve a hibaelhárítást.

Magas fokú üzembiztosság

Fontos, hogy ezen applikációk ergonomikusak legyenek hiszen a szakemberek napi legalább 8 órában használják munkavégzésük során. Másik fontos tényező a nagyfokú hibatűrés. A gyárakban sokszor hiányos az internet lefedettség, éppen ezért az alkalmazásoknak offline üzemmódban is gördülékenyen kell futnia. Az utolsó, de talán az egyik legfontosabb jellemző, amivel bírnia kell egy kiváló ipari mobil applikációnak az pedig az adatbiztonság. Ennek érdekében a jogosultsággal rendelkező személy vagy személyek kizárólag felhasználónév és jelszó együttes alkalmazásával léphetnek be az alkalmazásba, ezzel biztosítva az ott rögzített információk védelmét.

Ipari applikációval rendelt automatizált rendszere nem csak könnyíti a mindennapi folyamatokat, de soha nem látott fejlődést eredményezhet cégében.

Egyedi megjelenés

Az mfactory lehetőséget biztosít OEM szervizes logózásra, programozásra, designolásra, ügyfeleink így magasabb minőségben, nagyobb elismeréssel építhetik rendszereiket, amíg az mfactory teljes mértékben a háttérben marad.

Mechanical Factory Kivitelező, Gyártó és Kereskedelmi Kft.
Telephely: 3433 Nyékládháza, Ady Endre u. 49/A
Adószám: 27919963-2-05

Tel.: +36 (30) 665-5982
Email: office@mfactory.hu

Oxyma Group

Az M-Factory az Oxyma Group tagja

oxyma-group

oxymagroup.hu